PASTEI TUTUP AJAM


 Toevallig zag ik vandaag dit recept op max tv, alle ingrediënten die ik lekker vind werden gebruikt.

De leuke Francis Kuijk vertelde dat het Indonesische woord tutup ‘sluit het’ betekend. De  puree sluit de pastei af, waardoor alle smaken extra tot hun recht komen.
Ik ben meteen aan de slag gegaan omdat ik nog kipfilet met aardappelpuree en spercieboontjes had staan. Dus als je nog restjes overhebt kun je dit “stapel”gerecht zo maken. Ik heb wel een paar ingredienten naar eigen smaak toegevoegd (zoals ketjap, chili, peterselie, sambal en gember)

Ingrediënten:

PUREE:
500 gram kruimige aardappelen
6 teentjes knoflook
1 bouillonblokje
50 gram geraspte kaas
roomboter
100 ml warme melk
Nootmuskaat, peper, zout, chilli

VULLING:
1 winterpeen
100 gram sperziebonen
50 gram soe-oen (glasvermicelli)
1 ui
2 teentjes knoflook
Beetje gember
Peterselie
150 gram kippenborstfilet
100 gram champignons
75 milliliter warm water
1 bouillonblokje
snufje nootmuskaat
1 theelepel suiker
peper, zout
ketjap manis
sambal
zonnebloemolie

1 ei met een beetje water en zout (om te bestrijken)
3 eieren gekookt en in schijfjes gesneden (voor tussenlaag)

Schil en snijd de aardappelen. Pel de knoflookteentjes. Kook de aardappelen en de knoflook en een bouillonblokje tot ze gaar zijn.

Stamp tot puree met kaas, boter, melk en nootmuskaat. Breng op smaak met peper, chili en zout.

Doe de soe-oen in een kom en schenk hier kokend water over. Laat circa 3 minuten wellen. Giet de soe-oen af en knip de sliertjes korter met een schaar of mes.

Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Snijd de sperziebonen in stukjes. Kook de winterpeen en sperziebonen een paar minuten , giet af en spoel koud. Laat goed uitlekken.
Pel en snipper de ui en knoflook, en bak deze 2 minuten met wat olie in een wok.
Snijd de kip in blokjes en voeg toe. Snijd de champignons en voeg toe. Roerbak een paar minuten. Het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erover. Voeg de nootmuskaat en suiker toe en breng op smaak met zout, peper, chili, sambal en ketjap manis. Roer de groente en soe-oen erbij en roerbak even door. Mengsel mag niet te vochtig zijn.

Vet de ovenschaal in en verdeel het kip-groentemengsel over de schaal. Verdeel hierover de plakken eieren. Verdeel hierover de puree. Bestrijk de puree met het losgeklopt ei.

Bak de pastei in circa 25 minuten op 200 graden C goudbruin en gaar. 
Selamat makan!


Geen opmerkingen: