INDIASE EI CURRY


2 uien, gesnipperd
2 tomaten, in kleine stukjes gesneden.
1 tl geraspte verse gember
5 teentjes knoflook
1 tl gemalen korianderzaad
1/2 theel komijn
1/2 theel kurkumapoeder
1 tl cayennepeper
1 tl paprikapoeder
2 tl garam masala (kerriepoeder)
4 eetl yoghurt
350 ml  groentebouillon
120 ml room* 
1 groene peper en stukje rode (hete) peper
1 eetl gehakte koriander of peterselie
8 hardgekookte eieren
olie om in te bakken

Verhit de olie in een grote pan. Bak de uien glazig. Voeg de rode en groene peper, gember en knoflook toe en roerbak een paar minuten. Doe nu alle specerijen (behalve kerrie) erbij en laat  heel kort roerbakken.

Voeg nu per lepel de yoghurt toe. Doe vervolgens de tomaten erbij en kook 5 minuten.
Giet er water, bouillon en zout bij en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag en laat20 minuten zachtjes pruttelen. Totdat de saus dik is geworden.

Voeg de room, garam masala, peper en gehakte verse koriander toe. Snij de hardgekookte eieren in vieren en leg in de saus.


*Gebruik ipv volle room culinaire room is lichter en minder zwaar. Of je kunt een papje van melk met maizena gebruiken. Of een deel van de room vervangen door bouillon.

Geen opmerkingen: