100 gr boter
175 gr witte basterdsuiker
75 gr bruine basterdsuiker
125 gr pure chocolade
1 el stroop
2 eieren
1 tl vanille-extract
100 gr bloem
2 el cacaopoeder
½ tl bakpoeder
Doe boter, suiker, chocolade en stroop in een pan met dikke bodem.
Verwarm zacht en roer tot het mengsel goed gemengd en glad is.
Haal pan van het vuur en laat goed afkoelen.
Klop de eieren met vanille-extract en roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor.
Zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder boven de kom het roer het voorzichtig met een metalen lepel door het ei-chocolademengsel.
Vet een vierkante bakvorm (20cm) in en leg bakpapier op de bodem. Schep hier het deeg in, en bak de cake 25 minuten op 180 graden C, tot de bovenkant krokant is en de rand loskomt van de bakvorm. Laat de cake afkoelen en snij in stukken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten