SURINAAMSE BIETEN-KIPSALADE

500 gram aardappelen
2 gekookte rode bieten
1 zure appel
8 eetl mayonaise
1 klein blikje mais
1 eetlepel margarine
1 stuk kipfilet
Zout
8 augurken
3 eetl zilveruitjes
2 bouillonblokjes
1 teentje knoflook
3 hardgekookte eieren voor garnering

Schil de aardappelen en kook gaar met wat zout. Kook daarna de kipfilet in een klein beetje water met de bouillonblokjes en het teentje knoflook gaar. Pureer de aardappels.

Snij augurken, zilveruitjes en appel fijn. Schaaf de bieten of pureer in de keukenmachine.

Maak nu een smeuïge puree door de rode bieten, margarine en mayonaise met de aardapppuree te mengen, vervolgens gaat de zure appel erbij. De puree moet een mooie roze kleur krijgen. Evt wat bietensap erbij doen voor een intensere kleur.
De overige ingrediënten erbij voegen. Goed door elkaar roeren, en op smaak brengen met zout.
Garneren met plakjes hardgekookte ei.

Geen opmerkingen: