WALNOOT BROWNIE TRUFFELS

325 gram stukjes pure chocolade
225 gram boter
3 eieren
225 gram suiker
75 gram zelfrijzend bakmeel
Snufje zout
175 gr grofgehakte walnoten
1 vanillestokje
225 gram chocolade in stukjes

Smelt au bain marie de stukjes (325 gram) chocolade samen met de boter al roerende in een kom. Klop de eieren met suiker tot een schuimig mengsel. Klop de gesmolten chocolade er in delen door. Spatel zelfrijzend bakmeel, zout, walnoten, het merg uit 1 vanillestokje en 225 gram chocolade in stukjes door. Schenk het mengsel in het ingevette bakblik (20 x 25 cm) en bak het in een voorverwarmde oven op 190 graden Celsius in 40 à 45 minuten gaar. In de vorm laten afkoelen.
Nu zie je dat het recept is mislukt ,,gewoon in de vorm laten opstijven en er balletjes van vormen , deze in de koelkast laten opstijven, in gesmolten chocolade dopen en versieren.

Geen opmerkingen: