1 kg bloem
1,5 beker volle melk
250 ml slagroom
1 blok gist
2 eiwitten
1 koffielepel suiker
½ theeglas olie
3 koffielepel zout
1,5 beker volle melk
250 ml slagroom
1 blok gist
2 eiwitten
1 koffielepel suiker
½ theeglas olie
3 koffielepel zout
Gist laten oplossen in lauwe melk en suiker. Even laten staan tot het opgelost is.
Zout door bloem roeren. Kuiltje maken in de bloem. Gistmengsel erin en daarna de overige ingrediënten erin.
Deeg maken, goed kneden tot soepel deeg. en half uur laten rusten.
Rondjes maken en broodjes vullen met kaas mengsel (feta kaas met gehakte peterselie) of gekruid gehakt.
Invouwen (deel inknippen en openvouwen) even laten rusten.
Broodjes bestrijken met losgeklopt eigeel scheutje melk. Bakken in oven op 175 gr.
Zout door bloem roeren. Kuiltje maken in de bloem. Gistmengsel erin en daarna de overige ingrediënten erin.
Deeg maken, goed kneden tot soepel deeg. en half uur laten rusten.
Rondjes maken en broodjes vullen met kaas mengsel (feta kaas met gehakte peterselie) of gekruid gehakt.
Invouwen (deel inknippen en openvouwen) even laten rusten.
Broodjes bestrijken met losgeklopt eigeel scheutje melk. Bakken in oven op 175 gr.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten