HAVERMOUT PANNENKOEKEN

25 gr havermout
75 gr bloem
1 eetlepel custardpoeder
300 ml melk
2 eieren
snufje zout
boter of magarine om te bakken

Doe bloem, havermout en zout in een kom, maak een gat in het midden en breek de eieren erin.
Klop het mengsel en voeg beetje bij beetje de melk toe.

Verhit een pan met antiaanbaklaag, bestrijk de margarine in de pan en giet wat beslag (draai om de pan te coaten).
Kook tot het is gezet en draai het om, kook tot het lichtbruin is en haal het uit de pan.
Bak de hele batch en houd ze warm door een bord op een pan met heet water te leggen.
De pannenkoeken blijven een paar dagen goed in de koelkast. Dek af met plasticfolie.

Enkele ideeën voor het vullen: suikersiroop, honing, nutella, kaas, champignons, bosbessen en slagroom, chocolade.

Voor alle helden die tijdens corona-crisis onder zware omstandigheden in ziekenhuizen enz. Werken, blijf veilig ...denken aan je !!!

Geen opmerkingen: