Etli poğaça - TURKSE BROODJES MET GEHAKT


1 koffielepel suiker
42 gram verse gist
2 waterglazen lauwe melk
1 eigeel
4 theelepels zout
1 waterglas zonnebloemolie
1 kilo bloem

VULLING
250 grams gehakt
2 fijngehakte uien
4 grote, gepelde tomaten in blokjes gesneden.
1 peper
Peterselie
Zout en peper
sambal of cayennepeper
Bak de uien glazig in wat olie, voeg de peper toe en het vlees. De tomaten erbij doen en even laten doorkoken. Op smaak brengen met peterselie, zout en peper.

Doe suiker, gist, melk en eigeel in een glas en laat de gist oplossen.
Doe dit mengsel in een kom en voeg zout, olie en gezeefde bloem toe. Maak een deeg met je handen, als deeg te droog is dan een beetje melk toevoegen Laat 30 minuten afgedekt rusten (kom in een grotere kom met warm water zetten!). Verdeel het deeg in kleine rondjes en werk het uit met je handen en wat olie tot 1cm dikte. Vul deze rondjes met gehaktvulling en vouw dicht. Laat 20 minuten rusten, en bestrijk daarna met eigeel. Bak 25 minuten op 250 graden in de oven bruin.

Geen opmerkingen: