KIP-GROENTENGRATIN MET BULGUR

300 gram kipfilet
3 tomaten
1 aubergine (aubergine)
1 ui
broccolli
1 groene paprika, 1 rode paprika
Zout, peper, peterselie, paprikapoeder, cayennepeper
Olie
100 ml water
1 bouillonblokje
150 ml kookroom
100 gram geraspte gele kaas

Pel tomaten en snijd in kleine stukjes.
Snij alle groenten klein en kipfilet in kleine blokjes.
Marineer kip met zout, peper en paprikapoeder en bak op hoog vuur in 1 eetlepel olie bruin. Zet apart

Ui glazig bakken in olie, voeg aubergine, groene peper en paprika toe, en later broccoli, tomaten en kip.
Voeg water toe en maak op smaak met zout, peper, cayennepeper, bouillonblokje en peterselie.
Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olie en stort het mengsel erin.
Meng in een kom 150 gram kookroom en 50 gram geraspte kaas. Giet dit over het mengsel en strooi de rest van de kaas er bovenop.

Bak 30 minuten in oven op 220 graden bedekt met alufolie. Verwijder dit en laat nog 15 minuten bruin worden onder de grill.
Eet de gratin met bulgur, gebakken tomaten en paprika's.

Bulgur met ui en tomaten:
1 ui fijngehakt
2 tomaten gepeld en fijngehakt
1 glas bulgur
2 glazen water

Bak ui in 1 eetlepel olijfolie of boter, tomaten toevoegen en laten sudderen.
Was de bulgur en doe in de pan samen met 2 glazen water, zout (evt 1 bouillonblokje).
Tot kookpunt laten komen en dan met het deksel op de pan 30 min laten koken op een laag vuur, of tot bulgur zacht is laten droogkoken.

Geen opmerkingen: