ZEYTINYAGLI BIBER DOLMASI (GEVULDE PAPRIKA'S)

2 waterglazen rijst
1 waterglas olijfolie
8 uien
1 grote eetl pijnboompitten (cam fistigi)
2 grote eetl heel kleine rozijnen(kus uzumu)
1/2 bosje peterselie
1 handje gedroogde pepermuntblaadjes (nane)
2 theel zout
1 theel kaneel
cayennepeper
750 gr paprika

Snij ui en hak peterselie. Bak ze samen met pijnboompitten in een pan met olijfolie.
Maak de rijst schoon en doe dit door de uien. Voeg 2 kopjes water toe en laat 15 min op zacht vuur sudderen met deksel op de pan. Doe alle andere ingrediƫnten erbij en roer door.

Maak de paprika’s schoon en vul ze met het rijstmengsel. Doe een stukje tomaat of het kapje erop , en plaats de gevulde paprika’s in een ovenschaal of pan.
Voeg er 2 glazen water en een paar eetl olijfolie bij en laat afgedekt, 1 a 2 uur koken op een middenlaag vuur.


Geen opmerkingen: