APPELBEIGNETS

6 eetlepels suiker
2 eetlepels kaneelpoeder
6 zure appels
1 ei
250 gram zelfrijzend bakmeel
1 theel zout
3 dl melk
frituurolie
poedersuiker

Appels schillen. Met appelboor klokhuizen eruit boren. En in plakken snijden.
In een diep bord suiker en kaneel door elkaar roeren. En de plakken hierdoor wentelen.

In een kom bakmeel en zout zeven. In het midden een kuiltje maken. Ei in dit kuiltje doen en al roerend melk toevoegen. Ca. 5 minuten blijven roeren tot glad beslag ontstaat.

Frituurpan olie verhitten tot 175 C of tot er witte damp vanaf komt.
Met een vork appelplakken door beslag halen en in hete olie laten glijden en goudbruin frituren.
Halverwege de plakken keren.
Appelbeignets met schuimspaan uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
Op een schaal leggen en bestrooien met poedersuiker.

Geen opmerkingen: