![]() |
De naam quiche is afkomstig van het Duitse woord Kuchen (cake). |
175 gram bloem
75 gram boter/margarine
snufje zout
2 eetl koud water
VULLING:
1/2 courgette
1 kleine rode 1 kleine groene paprika
Stronkje broccolli
1 kleine prei
150 gram geraspte belegen kaas
BESLAG:
Wat zure room of slagroom, 100 ml melk, zout, peper en 2 eidooiers.
Kneed een deeg met de gezeefde bloem, boter en water.
Laat 20 min rusten in de koelkast.
Snij voor de vulling, de groenten klein en bak 5 min in wat olie. Laat wat afkoelen en meng de kaas erdoor.
Rol het deeg uit, en bekleed een ronde (glazen) vorm van 20 cm doorsnede hiermee.
![]() |
Blind bakken met rijst of erwten |
De vorm 10 minuten in koelkast laten rusten, gaatjes in bodem maken, en in oven op 200 gr C blind bakken. Gebruik hiervoor bakpapier en erwten of rijst.
Na 20 minuten de vorm uit de oven halen en het papier met erwten/rijst voorzichtig verwijderen.
Nog 10 minuten in de oven zetten. Zodat het deeg goed kan bakken. Oven op 175 graden C zetten.
Doe de vulling in de vorm en mix alle ingrediënten voor het beslag door elkaar. Schenk dit als laatste in de vorm. Nog 30 minuten bakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten