GROENTENQUICHE

De naam quiche is afkomstig van het Duitse woord Kuchen (cake).
DEEG:
175 gram bloem
75 gram boter/margarine
snufje zout
2 eetl koud water

VULLING:
1/2 courgette
1 kleine rode 1 kleine groene paprika
Stronkje broccolli
1 kleine prei
150 gram geraspte belegen kaas

BESLAG:
Wat zure room of slagroom, 100 ml melk, zout, peper en 2 eidooiers.

Kneed een deeg met de gezeefde bloem, boter en water.
Laat 20 min rusten in de koelkast.
Snij voor de vulling, de groenten klein en bak 5 min in wat olie. Laat wat afkoelen en meng de kaas erdoor.

Rol het deeg uit, en bekleed een ronde (glazen) vorm van 20 cm doorsnede hiermee.
Blind bakken met rijst of erwten
Zorg voor een opstaande rand.
De vorm 10 minuten in koelkast laten rusten, gaatjes in bodem maken, en in oven op 200 gr C blind bakken. Gebruik hiervoor bakpapier en erwten of rijst.
Na 20 minuten de vorm uit de oven halen en het papier met erwten/rijst voorzichtig verwijderen.

Nog 10 minuten in de oven zetten. Zodat het deeg goed kan bakken. Oven op 175 graden C zetten.
Doe de vulling in de vorm en mix alle ingrediƫnten voor het beslag door elkaar. Schenk dit als laatste in de vorm. Nog 30 minuten bakken.

Geen opmerkingen: