COURGETTECAKE

5 eieren
75 gr boter (gesmolten)
300 gr bloem (gezeefd)
1 tl bakboeder (gezeefd)
1 tl Zout en 1 tl peper
3 eetl fijngesneden basilicum
1 grote courgette (ongeschild en grofgeraspt
200 gr geraspte boerenkaas
100 gr grofgehakte geroosterde pijnboompitten
5 gedroogde tomaten (op olie) in reepjes gesneden 

Warm oven voor op 225 graden
Roer eieren los, klop de gesmolten boter erdoor en blijf nog 5 min roeren toe er een luchtig mengsel ontstaat.
Spatel er bloem, bakpoeder en zout en peper door. Daarna de andere ingredienten door beslag roeren.

Vul een ingevette glazen ovenschaal (30 cm lang) met dit mengsel en strijk de bovenkant glad. Bak de cake 10 min in het midden van de oven.
Schakel dan de oventemperatuur terug tot 175 gr en bak de cake in 1 uur lichtbruin en gaar. 

Serveer warm met tomatensalsa en creme fraiche

Geen opmerkingen: