75 gr boter
(gesmolten)
300 gr bloem
(gezeefd)
1 tl
bakboeder (gezeefd)
1 tl Zout en 1 tl peper
3 eetl
fijngesneden basilicum
1 grote courgette
(ongeschild en grofgeraspt
200 gr geraspte
boerenkaas
5 gedroogde
tomaten (op olie) in reepjes gesneden
Warm oven
voor op 225 graden
Roer eieren
los, klop de gesmolten boter erdoor en blijf nog 5 min roeren toe er een
luchtig mengsel ontstaat.
Spatel er
bloem, bakpoeder en zout en peper door. Daarna de andere ingredienten door
beslag roeren.
Vul een
ingevette glazen ovenschaal (30 cm lang) met dit mengsel en strijk de bovenkant
glad. Bak de cake 10 min in het midden van de oven.
Schakel dan
de oventemperatuur terug tot 175 gr en bak de cake in 1 uur lichtbruin en gaar.
Serveer warm
met tomatensalsa en creme fraiche
Geen opmerkingen:
Een reactie posten