OLIEBOLLEN


500 gr bloem
25 gr gist
3 ½ deciliter melk
250 gr krenten en rozijnen (geweld)
Beetje zout
2 appels (kleingesneden)
olie
Doe de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en giet de gist, dat is opgelost in een beetje lauwe melk erin. Voeg de resterende melk toe en roer. .
Roer de krenten, rozijnen en appels door het deeg.
Klop de massa met een mixer tot een glad en luchtig mengsel en laat het, afgedekt met een vochtige doek 1 uur rijzen.
Gebruik twee eetlepels om ballen te vormen, bak de bollen bruin in de hete olie.
Ze moeten zacht zijn en niet met olie doordrenkt zijn van binnen.
Haal ze uit de olie met een schuimspaan, laat uitlekken en serveer ze met poeder suiker.
EET SMAKELIJK EN GELUKKIG NIEUWJAAR!!

1 opmerking:

Judy Williamson Batson zei

The dough balls look fabulous and make me hungry. Wish I could try them. Hugs, Judy B