350 g bami noedels
3 eetlepels olie
250 g kipfilet, in blokjes gesneden en gekruid met zout, peper of kipkruiden
1/3 Chinese kool, gesneden in dunne partjes
200 gram taugeh
2 tenen knoflook, gehakt
1/2 kopje groentebouillon
1 rode peper, dun gesneden
1/2 eetlepel sambal oelek
4-6 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels ketjap asin
bamikruiden
1 verpakking Boemboe kruiden-, uitgelekt in een beetje water (Boemboe kruiden mengsel = 7 sjalotjes, 3 teentjes knoflook, 1 plakje gember, 1 snee Kunyit, 1 plakje laos, 3 theelepel gemalen koriander, 1 theelepel gr. Komijn , 7 kemirinuts, 1 theelepel suiker, zout)
Laat boemboekruiden weken in weinig water. Kook noedels volgens de verpakking, laat uitlekken.
Verhit een grote wok met olie en bak de kip. Haal uit de pan en zet opzij.
Verhit weer olie in een wok, bak knoflook, peper en op het laatst kip. Voeg boemboekruiden, ketjap asin en manis, sambal oelek, toe. Laat 10 minuten sudderen. Voeg chinese kool toe en roer goed door mengsel.
Nu noedels toevoegen, roer opnieuw en voeg taugeh toe.
Van het vuur halen en een omelet maken met 2 eieren, geslagen met 2 eetlepels melk, gekruid met zout en peper. En snijd in plakje.s
Serveer Bami met gesneden omelet, atjar taugeh, cassave kroepoek en evt pindasaus.
Selamat makan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten