100 g bloem
100 g geraspte oude kaas
50 g boter
50 ml koud water
snufje zout
1 losgeklopt ei
maanzaad of geraspte kaas
100 g geraspte oude kaas
50 g boter
50 ml koud water
snufje zout
1 losgeklopt ei
maanzaad of geraspte kaas
Roer kaas en zout door de bloem. doe de boter in kleine stukjes door de bloem.
Voeg al roerend zoveel water bij het mengsel totdat de bloem opgenomen wordt. Rol de deegbal op een met bloem bestoven aanrecht uit.
Maak het deeg regelmatig los van het aanrecht, maak het aanrecht en de deegroller schoon en strooi overal weer nieuwe bloem.
Vouw de deeglap in de lengte in drieƩn, en rol het in de richting van de vouw weer uit. Herhaal dit 3 keer. Laat opgevouwen en afgedekt 30 minuten op een koele plaats rusten en rol het daarna uit tot 1/2 cm dikke lap.
Snijd in ruitvormige stukjes. leg op de bakplaat en bestrijk met ei en strooi er maanzaad of kaas op.
Voeg al roerend zoveel water bij het mengsel totdat de bloem opgenomen wordt. Rol de deegbal op een met bloem bestoven aanrecht uit.
Maak het deeg regelmatig los van het aanrecht, maak het aanrecht en de deegroller schoon en strooi overal weer nieuwe bloem.
Vouw de deeglap in de lengte in drieƩn, en rol het in de richting van de vouw weer uit. Herhaal dit 3 keer. Laat opgevouwen en afgedekt 30 minuten op een koele plaats rusten en rol het daarna uit tot 1/2 cm dikke lap.
Snijd in ruitvormige stukjes. leg op de bakplaat en bestrijk met ei en strooi er maanzaad of kaas op.
Bak in het midden van 175 °C hete voorverwarmde oven. De kaaskoekjes in 15 minuten gaar en goudgeel bakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten