200 gr bloem
200 gr boter
180 gr suiker
2 theelepel citroenschil
4 eieren (of 3 eieren en 6 eetl melk)
150 gr pure chocolade (gesmolten)
2 el cacaopoeder
TOPPING: 200 gram pure chocolade (gesmolten met beetje koffiemelk en boter), chocoladepraline citroenen en chocolade balletjes.
Mix boter en suiker romig.
Voeg de eieren 1 voor een toe en voeg later de gezeefde bloem toe (goed mixen).
Verdeel het beslag. Met een spatel cacaopoeder en gesmolten chocolade doorroeren. En in de andere kom de citroenschil erdoor roeren.
Vet een lage vierkante glazen ovenschaal in met boter (bestrooi met paneermeel).
Giet 2/3 chocolade cakebeslag in de vorm, dan citroenbeslag en bovenop het resterende chocoladebeslag. Roer het door met een stokje voor een marmereffect.
Bak 1,5 uur op 170 graden in de oven (het eerste uur de oven niet openen).
Laat afkoelen, Bestrijk de bruingebakken cake met een laag gesmolten chocolade, en decoreer met citroentjes en hagelslag of balletjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten