Tomatensaus:
2 uien
2 teentjes knoflook
1 paprika
8 tomaten
1 klein blikje tomatenpuree
1 dl bouillon
Bechamelsaus:
35 gr boter
35 gr meel
3 dl melk
1 eidooier
Zout ,peper, nootmuskaat
2 aubergines
1 courgette
100 g geraspte jong belegen kaas
50 g geraspte feta kaas
Chillipepervlokken, zout en versgemalen peper
Olijfolie
Schil de aubergine en courgette, en snij in dunne plakken.
Bak in weinig olie in de grillpan bruin. Strooi er wat zout over.
Tomatensaus: Fruit kleingesneden ui, knoflook en paprika. Voeg hierbij de ontvelde, gesneden tomaten, bouillon en tomatenpuree. Maak op smaak met zout, peper en chilivlokken.
Laat dit 10 minuten sudderen.
Bechamelsaus: maak een roux, eerst boter en meel in pan doen en goed roeren met een garde om de klontjes eruit te halen. Langzaam bouillon toevoegen tot een dikke saus.
Vul een beboterde ovenschaal met:
1 laag aubergine/courgette
2 tomatensaus
3 kaas
Herhaal 1 t/3 totdat alles op is. Schenk de bechamelsaus erover.
Dek af met alufolie en bak 45 min op 190 graden celcius. Neem alufolie eraf en bak nog 15 min totdat bovenlaag bruingekleurd is.
Heerlijk met cacik en brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten