6 plakjes bladerdeeg
Zonnebloem- of olijfolie
2 uien, in halve ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
250 gram jonge spinazie
4 bosuitjes
250 gram gerookte zalm
4 kleine eieren
50 ml melk
200 ml slagroom of creme fraiche
100 gram geraspte pittige kaas
100 gram feta witte kaas
1/2 puntpaprika
1/2 peper
Bekleed de ingevette ovenschaal (24 cm) met de plakjes bladerdeeg of rol het deeg uit. Prik met vork gaatjes in het deeg, en laat 10 min bakken in oven op 200 graden, zodat bodem al gegaard is.
Verhit olijf/zonnebloemolie en fruit de ui en bosui in een koekenpan. Bak daarna de paprika, knoflook en peper een paar minuten mee.
Voeg een bouillonblokje en spinazie toe, en gaar deze even kort mee. Breng op smaak met nootmuskaat zout en chlllipeper.
Laat uitlekken in een zeef (anders wordt deeg heel zompig).
Roer in een schaal de eieren samen met slagroom, melk, in stukjes gesneden zalm en de helft van de kaas, zout en peper.
Voeg de uitgelekte groentemix bij het eimengsel. Giet dit op de quichebodem en verdeel hier kaas over. Dek af met alufolie
Bak de quiche 40 minuten in het midden van voorverwarmde (200 graden) oven goudbruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten