125 gram
zachte roomboter
125 gram
poedersuiker
125 gram
bloem
3 eieren
De geraspte
schil en sap van 1 sinaasappel
1
afgestreken koffielepel bakpoeder
Glazuur:
1/2
sinaasappel
50 gram
poedersuiker
Verwarm de
oven voor op 180 C
Mix in een
kom de zachte roomboter samen met de helft van de poedersuiker.Splits de
eieren.Roer de eigelen door het boter/suiker-mengsel samen met degeraspte schil
en het sap van 1 sinaasappel. Mix er de gezeefde bloem en bakpoeder doorheen.
Klop de eiwitten stijf met het restant van de poedersuiker en spatel dat
luchtig door het beslag.
Schep het
beslag in een kleine lage bakvorm. Bak 45 min op 180 gr Celsius
Glazuur
Pers het sap
uit een halve sinaasappel. Roer er de poedersuiker doorheen tot een klontvrij
glazuur.
Haal de cake
uit de oven en bestrijk met glazuur en evt pareltjes.
Laat
afkoelen en snijd de cake in blokjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten