sinaasappelcakejes met glazuur



125 gram zachte roomboter
125 gram poedersuiker
125 gram bloem
3 eieren
De geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
1 afgestreken koffielepel bakpoeder 

Glazuur:
1/2 sinaasappel
50 gram poedersuiker 

Verwarm de oven voor op 180 C
Mix in een kom de zachte roomboter samen met de helft van de poedersuiker.Splits de eieren.Roer de eigelen door het boter/suiker-mengsel samen met degeraspte schil en het sap van 1 sinaasappel. Mix er de gezeefde bloem en bakpoeder doorheen. Klop de eiwitten stijf met het restant van de poedersuiker en spatel dat luchtig door het beslag.

Schep het beslag in een kleine lage bakvorm. Bak 45 min op 180 gr Celsius
 

Glazuur
Pers het sap uit een halve sinaasappel. Roer er de poedersuiker doorheen tot een klontvrij glazuur. 

Haal de cake uit de oven en bestrijk met glazuur en evt pareltjes. 

Laat afkoelen en snijd de cake in blokjes

Geen opmerkingen: