AARDAPPEL-KAASTAART

700 gr geschilde aardappels
Zout
1 eidooier
2 eetl bloem
25 gr margarine.
Vulling: 1 prei, 1 ui, 1 rode paprika, 1 eetl olie, 3 eieren, 1,5 dl melk, peper en zout, 125 gr geraspte kaas.

250 gr van de aardappels 25 min koken in water met zout.
Kook de rest van de aardappels 15 min bijna gaar en snij in plakjes.
Wrijf de 250 gr aardappels door een zeef. Meng er eidooier, bloem en boter door.
Vet een ovenschaal in en druk hier het deeg in uit.
Snij ui, prei en paprika in stukjes en bak deze even in olie, laat uitlekken.
Klop eieren met melk, peper en zout.
Bak eerst de bodem 10 min in de oven (225° C). Voeg dan eerst een laag aardappels, dan groenten en kaas. Schenk het eimengsel eroverheen. Bak 5 min op 225° C en daarna 35 min op 200° C.

Geen opmerkingen: