PARTY LOAF

Ooops lekker retro ...een recept uit de jaren 50
ik was geinspireerd door een Amerikaans recept maar heb mijn 'brood' een groene kleur gegeven en met minder calorien
Where's the party:-))


1 BROOD in lengte in 4 dikke plakken gesneden
GLAZUUR: 2 pakjes crèmekaas, 100 ml crème fraise, kleurstof.

VULLING kies 3 salades:

SELDERIJSALADE;1 geraspte selderijknol, 2 eetl mayonaise, 1 eetl yoghurt, 1 in blokjes gesneden appel, citroensap, zout en peper, 1 theel suiker


EISALADE;150 gr kaas en 4 hardgekookte eieren in blokjes gesneden, 3 eetl mayonaise, 1 eetl yoghurt, zout en peper, dille of peterselie.

KIPSALADE;4 kipfilets gekookt en in kleine stukjes gesneden, 2 eetl mayonaise, ½ geraspte selderijknol, zout en peper
KAAS-NOTENSALADE 1 pakje cremekaas, 100 gr fijngehakte pecanoten, 4 uitgelekte gesneden ananasringen.

TONIJNSALADE:1 blikje tonijn uit laten lekken, 1 eetl mayonaise, 3 eetl ketchup, 5 augurkjes kleingesneden, peper en zout Roer alle ingrediënten door elkaar.

GLAZUUR: 2 pakjes crèmekaas, 100 ml crème fraise, kleurstof. Alles door elkaar roeren.

Besmeer elke laag brood met een salade. En werk de loaf af met glazuur, versier met plakjes ei, olijven, peterselie en wortel.

Als je geen commerciële kleurstof wilt gebruiken dan zijn dit een aantal natuurlijke alternatieven voor verschillende kleuren. De kleuren zijn wel minder intens:


Roze = bessensap, bietensap,
Roodachtig roze = sap van ingekookte frambozen (pulp verwijderen)
Oranje = sinassiroop,
Geel = geconcentreerd sinaasappelsap of kurkuma poeder gemengd met een beetje warm water
Violet – ingekookt sap van bosbessen (pulp verwijderen)
Groen - sap van spinazie met kurkuma poeder.
Bruin gezeefde cacao, poederkoffie of carob poeder.
dit is het originele recept uit jaren '50


Geen opmerkingen: