Voor 20 kleine soesjes
1 dl water
Mespunt zout
50 gr margarine
60 gr bloem
2 eieren
Slagroom om te vullen
Het water met zout en boter in een pan doen en laten koken. Ineens alle bloem toevoegen en goed roeren tot een samenhangende bal is verkregen die van de pan loslaat.
De pan van het vuur nemen en even laten koelen. De eieren bij gedeelten door de massa roeren.
Op een bakblik wat bakpapier leggen en op enige afstand van elkaar 20 bergjes deeg plaatsen.
In een 220° C voorverwarmde oven zetten samen met een schaaltje water en de soezen snel laten rijzen (12 min) de oven niet openen!
Soezen gaar en goudgeel laten worden in 25 min. De soezen zijn gaar, wanneer ze heel licht aanvoelen. Op een taartrooster laten afkoelen.
In de zijkant van de soezen een kleine opening maken. Vullen met slagroom en met poedersuiker bestuiven.
1 dl water
Mespunt zout
50 gr margarine
60 gr bloem
2 eieren
Slagroom om te vullen
Het water met zout en boter in een pan doen en laten koken. Ineens alle bloem toevoegen en goed roeren tot een samenhangende bal is verkregen die van de pan loslaat.
De pan van het vuur nemen en even laten koelen. De eieren bij gedeelten door de massa roeren.
Op een bakblik wat bakpapier leggen en op enige afstand van elkaar 20 bergjes deeg plaatsen.
In een 220° C voorverwarmde oven zetten samen met een schaaltje water en de soezen snel laten rijzen (12 min) de oven niet openen!
Soezen gaar en goudgeel laten worden in 25 min. De soezen zijn gaar, wanneer ze heel licht aanvoelen. Op een taartrooster laten afkoelen.
In de zijkant van de soezen een kleine opening maken. Vullen met slagroom en met poedersuiker bestuiven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten