SPRUITJES AARDAPPEL & KIP IN SAUS
AARDAPPELPUREE
8 aardappels
100 ml melk
zout, peper en nootmuskaat
blokje boter
Kook en mix/puree aardappels in een pan. Doe de warme melk, boter, zout, peper en nootmuskaat erbij.
SPRUITJES
300 gram spruitjes, schoongemaakt en lelijke stukjes verwijderd.
1 liter water
1 ui zonder schil De zware stoffen uit de spruitjes gaan in de ui zitten. Na het koken de ui weggooien. De geur is tijdens het koken ook verdwenen
Doe water in een pan met wat zout, en 1 ui kook in 1 uur de spruitjes gaar
Giet af en serveer warm.
KIP IN SAUS
2 kipfilets
1 paprika
5 tomaten (of tomatensaus)
1 ui
Zout en peper
1 groene peper
Snij filets in kleine stukjes en bak in klein beetje olie. Haal uit de pan.
Doe olie in een pan en bak de gehakte ui en peper licht.
Pel de tomaten en snij in kleine blokjes. Doe dit bij het uienmengsel en laat een paar minuten koken.Voeg de kip en een laagje gekookt water toe. Breng op smaak met zout en peper.
Laat 30 minuten stoven.
Doe de aardappelpuree, spruitjes en de kip op een bord en bedek met wat saus.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten