KIP AARDAPPEL CASSEROLE

1 kip

5 aardappelen
4 tomaten
1 paprika
2 uien
zout en peper

Was de kip en snijd in kleine stukjes, verwijder de huid! Marineer met paprikapoeder, zout en peper (of kipkruiden).

Snij aardappel, paprika en 2 tomaten in plakjes en hak de uien en de andere 2 tomaten.
Leg een deel van de huid in een pan en bak dit goed, bak de kip hierin lichtbruin. Bak de uien en paprika en 3 tomaten in dezelfde pan. Verwijder een deel van het vet en voeg de rest met uien en peper mengsel in een ovenschaal met water en zout en peper.

Leg om en om 3 plakjes aardappel en 1 stuk kip, nu blijven gaan tot de schaal vol is. Leg nog wat tomaatschijven bovenop. Bedek met Alufolie en bak in oven op 180 graden C.
Na 2 uur de folie verwijderen en bruin laten bakken.

Casserole of kookpot bestaan meestal uit van stukken vlees of vis, diverse gesneden groenten, een zetmeelrijke bindmiddel zoals bloem, aardappelen of pasta, en vaak een knapperige bovenlaag.

Geen opmerkingen: