HARTIGE CLAFOUTIS MET KAAS

60 gram bloem
1 mespuntje zout
3 eieren
2 dl melk

Vulling
1 ui
1 kleine courgette
1 kleine aubergine
1 rode paprika
5 eetl olijfolie
Zout en peper
150 gram belegen geraspte kaas

Doe de bloem en zout in een kom, voeg de eieren toe en meng alles goed.
Giet met kleine scheutjes tegelijk, al roerende met een garde, de melk erbij. Blijf roeren tot je een glad beslag hebt.
Schil de ui en snij deze fijn, snij de courgette, paprika en aubergine in dobbelsteentjes.
Verhit 3 eetl olie in de pan en bak de uien op laag vuur. Voeg de andere groenten toe en laat op hoog vuur 5 min bakken.
Neem pan van het vuur en roer de kaas door de groenten. Breng op smaak met zout en peper.
Vet een ovenschaal in en verdeel het groentemengsel over de bodem. Schep het beslag eroverheen en besprenkel met een beetje olijfolie.
Bak in een voorverwarmde over 45 minuten op 175 graden celcius tot de bovenkant bruin begint te kleuren..

Geen opmerkingen: