CHOCOLADE SINAASAPPELCAKES



voor 20 stuks
200 gr pure chocolade in kleine stukjes
200 gr boter160 gr suiker160 gr zelfrijzend bakmeel5 eieren
4 eetl melk
50 ml roomGeraspte schil van een sinaasappelsap van 1 a 2 sinaasappels
Witte glazuur100 gr poedersuiker
1 eetl rum (halal)
1 eetl water




Smelt op laag vuur de boter in een pan. Als deze gesmolten is doe je de stukjes chocolade erin om te laten oplossen. Haal de pan meteen van het vuur.
Voeg de room toe en laat afkoelen.
Klop de eieren, melk en de suiker tot een dikke schuimige massa. De suiker moet opgelost zijn.


Meng met een spatel het chocolade mengsel met het eimengsel, en voeg hierna de sinaasappelsap en de geraspte schil en het zelfrijzend bakmeel toe. Goed mengen zodat je geen klontjes meer hebt.
Vul kleine vormpjes met het mengsel en bak 40 min in de oven op 180°C.





Maak glazuur door alle ingredienten door elkaar te roeren. Smeer dit over de afgekoelde cakejes. Versier met chocoladevlokken of chocoballetjes.

Geen opmerkingen: