MADELEINES MET GLAZUUR


90 gr bloem
90 gr boter
75 gr suiker
2 eieren
4 eetlepels melk
3/4 tl nep-rum
Geraspte citroenschil
3 el abrikozenjam
2 el water
Voor suikerglazuur
100 gr poedersugar
1 eetl citroensap kleurstof
Smelt een beetje boter en laat afkoelen. Klop eieren en suiker romig en voeg citroenschil en rum toe. De suiker moet worden opgelost Voeg bloem beetje bij beetje erbij (mixer op een lage stand of een spatel gebruiken) en op het laatst boter toevoegen aan dit mengsel. Vul cakevormpjes 2/3 met dit mengsel en bak 15 minuten op 200 ° C in het midden van de oven.


Warm abrikozenjam in een pan met 2 eetlepels water en haal van vuur. Haal de cakes direct uit de oven uit de vormpjes en bestrijk ze met een laagje abrikozenjam. Laat afkoelen
Maak nu het glazuur door alle ingrediƫnten goed doorelkaar te roeren. Voeg evt meer suiker toe om wat dikker te maken. Kleur de glazuur door met een tandenstoker kleurstof erbij te doen.
Bestrijk de cakes met glazuur en garneer met suikerbloemen.

als je geen commerciƫle kleurstof wilt gebruiken dan zijn dit een aantal natuurlijke alternatieven voor verschillende kleuren. De kleuren zijn wel minder intens:
Roze = bessensap, bietensap,
Roodachtig roze = sap van ingekookte frambozen (pulp verwijderen)
Oranje = sinassiroop,
Geel = geconcentreerd sinaasappelsap of kurkuma poeder gemengd met een beetje warm water.
Violet – ingekookt sap van bosbessen (pulp verwijderen)
Groen - sap van spinazie met kurkuma poeder.
Bruin - gezeefde cacao, poederkoffie of carob poeder.

    Geen opmerkingen: