200 gram rondkorrelrijst
Rijstazijn
1 eetlepel kristalsuiker
zout en peper
blaadjes nori
Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing beetgaar en laat dit na het koken nog circa 10 minuten afgedekt staan

Gebruik altijd een plastic folie ter bescherming van uw sushi rolmat. Snij alle ingrediënten en je kunt beginnen met sushi rollen. Bevochtig handen met azijn en water en vul noriblaadjes met verschillende vullingen.
MAKI SUSHI is de algemene term voor sushi gerold bestaande uit nori, rijst, en een vulling:
Bevochtig de handen met azijn en water en leg een laagje rijst op een norivel, doe daarop een van onderstaande vullingen:
Bevochtig de handen met azijn en water en leg een laagje rijst op een norivel, doe daarop een van onderstaande vullingen:
- Komkommer, lente-ui, wortel/rode gember, tonijn, wasabi
- Lente-ui, komkommer, tonijn, avocado, wasabi, mayonaise
- Komkommer, lente-ui, wortel, gerookte zalm, wasabi
- Wortel, ijsbergsla, avocado, lente-ui, zalm, wasabi
- Omelet, komkommer, zalm, mayonaise, wasabi
- Lente-ui, komkommer, tonijn, avocado, wasabi, mayonaise
- Komkommer, lente-ui, wortel, gerookte zalm, wasabi
- Wortel, ijsbergsla, avocado, lente-ui, zalm, wasabi
- Omelet, komkommer, zalm, mayonaise, wasabi



Serveer de sushi met sojasaus, ingelegde gember en extra wasabi. Itadakimasu = eet smakelijk!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten