SUSHI


200 gram rondkorrelrijst
Rijstazijn
1 eetlepel kristalsuiker
zout en peper
blaadjes nori

Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing beetgaar en laat dit na het koken nog circa 10 minuten afgedekt staan

Meng rijstazijn, suiker en 1 theelepel zout. Gebruik een waaier om de warme lucht weg te blazen. Laat de rijst iets afkoelen en roer het azijnmengsel erdoor.
Gebruik altijd een plastic folie ter bescherming van uw sushi rolmat. Snij alle ingrediƫnten en je kunt beginnen met sushi rollen. Bevochtig handen met azijn en water en vul noriblaadjes met verschillende vullingen.


MAKI SUSHI is de algemene term voor sushi gerold bestaande uit nori, rijst, en een vulling:
Bevochtig de handen met azijn en water en leg een laagje rijst op een norivel, doe daarop een van onderstaande vullingen:
- Komkommer, lente-ui, wortel/rode gember, tonijn, wasabi
- Lente-ui, komkommer, tonijn, avocado, wasabi, mayonaise
- Komkommer, lente-ui, wortel, gerookte zalm, wasabi
- Wortel, ijsbergsla, avocado, lente-ui, zalm, wasabi
- Omelet, komkommer, zalm, mayonaise, wasabi

SAKAMAKI SUSHI is een binnenste buiten gerolde sushi. Bedek het hele vel nori met rijst. Strooi dan wat geroosterd sesamzaad of verkruimelde eigeel over de rijst. Leg er een vel plasticfolie op en draai de nori met rijst om. Zodat de rijstlaag op het matje ligt. Voeg gewenste ingrediƫnten zie hierboven toe en rol de shushi op, snij in gelijke stukken.



NIGIRI SUSHI: : is met de hand gedrukt sushi. Het is een klein ovaal van geperste rijst met een stukje vis stevig erop gedrukt. Meestal zijn dit dunne plakjes vis, omelet, of groenten. U kunt ook gebruik maken van een mal. Maar met de hand is ook eenvoudig. Neem een kleine hoeveelheid rijst en vorm het in een afgeronde ovaal. Voeg wat wasabi over de rijst en leg de vis op de bovenkant van de rijst. Knijp een paar keer zodat de vis stevig vastzit. Knip een smalle strook nori en wikkel rond de hele nigiri het samen te houden.


TAMAGO YAKI: is omelet sushi: Maak 6 omeletten van 6 eieren. Gebruik voor de rode kleur chili-tomatenketchup, voor bruin: Japanse sojasaus, of gewoon zout en peper. Maak van 2 omeletten 1 rol. Eerst een rollen en dan de andere eromheen rollen. Snij deze grote rol in stukken, wikkel een kleine strook nori op de rol om bijelkaar te houden en garneer met dunne reepjes gember of zalm

Serveer de sushi met sojasaus, ingelegde gember en extra wasabi. Itadakimasu = eet smakelijk!!!

Geen opmerkingen: