PASTASALADE A LA FAGIOLI


In Sicilië en in heel Italië, waren mensen met een lager inkomen nog steeds in staat om een lekkere pasta bekend als "Pasta e Fagioli" (Pasta en Bonen) te maken. Deze ingrediënten waren ook beide gemakkelijk te vinden in Italië. Het traditionele pasta fagioli recept is volledig vlees-vrij en daardoor werd ik geïnspireerd door dit recept en maakte er een salade van.

1 wortel
1 ui
2 knoflooktenen
Klein potje bruine bonen (of gedroogde gekookte bonen)
100 gram pasta (klein formaat)
Zout
Chillipepper
Basilicum
Oregano
Peterselie
½ bouillonblokje
Olijfolie

Alle ingrediënten fijnsnijden. Water in een pan doen met zout erin en aan de kook brengen, pasta toevoegen en even roeren, zetten, laten doorkoken tot het gaar is. Afspoelen en in vergiet laten uitlekken.
Olijfolie in pan doen, ui fruiten, vervolgens knoflook, wortel, en kruiden erbij doen.
Water toevoegen en bouillonblokje erbij en laten inkoken.
Bonen afspoelen (of bij gedroogde bonen nachtje laten weken en koken) en in de pan doen.

Geen opmerkingen: