1 uitje
20 gr boter
20 gr bloem
1,5 dl bouillon
150 gr vleesresten
peper & zout
aroma
ei,olie (of melk) en paneermeel
Het uitje fijnhakken en in de boter licht aanfruiten.
de bloem toevoegen en het geheel al roerende afblussen met de bouillon.
Het fijngehakte vlees en de kruiden toevoegen en het geheel op smaak afmaken.
Het mengsel op een platte schotel goed af laten koelen, er vervolgens kleine kroketjes van vormen, of met een mes in gelijke stukken snijden en deze vormen.
Kroketten door paneermeel halen. Een ei met een tikje olie loskloppen, de kroketten hier doorheen halen en weer door de paneermeel rollen.
Zorg er vooral voor dat de kroket aan alle kanten goed gepaneerd is: elk onbedekt plekje kan gedurende het frituren oorzaak worden dat de kroket open barst.
De kroketten minimaal 2 uur laten rusten in de koelkast voor het frituren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten