KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI - RODE LINZENSOEP

1 glas rode linzen
1 aardappel
1 wortel
1 ui 1
1,5 liter water
1 eetlepel boter
1/ eetlepel tomatenpuree
Zout en zwarte peper (uit molen)
cayennepeper
3 eetlepels bloem

Was de linzen met lauw water. Vul een pan voor de helft met water en doe de linzen erin. Breng het water aan de kook.
Schil de aardappel en snijd hem in stukken, snij de wortel ook in stukken.
De ui fijnsnijden. Doe deze ingrediënten in de pan met linzen. Kook goed door zodat alle ingrediënten goed zacht zijn. Doe de soep door een zeef en pureer rest giet alles bij elkaar en breng op smaak met peper, zout en cayennepeper. En een klontje boter toevoegen. Alles goed doorroeren en dan de tomatenpuree toevoegen.
Laat alles nog even koken en blijf af en toe roeren.

Geen opmerkingen: