(Voor 4 grote (28 cm), or 8 kleine pizza's)
600 gr meel
2 theel zout
4 el olijfolie 3,5 dl warm water
SAUS:
1 blik (400 gr) gepelde tomaten
Peper en zout,
Verse basilicum
VULLING: 200 gr gele kaas,
2 geroosterde gele en rode paprika's
3 uien
100 gram champignons
Doe gist in een kopje. Voeg 1/2 dl lauw water toe en meng goed. In een grote mengkom gezeefde bloem, zout, olijfolie, 1 kopje warm water en de gist doen. Meng dit met een vork tot alle vloeistof geabsorbeerd is met de bloem.
Kneed het deeg in 8-10. Als het deeg een beetje plakkerig is voeg dan een beetje bloem toe.
Leg het deeg in een kom en besprenkel met olijfolie en dek af met een doek. Laat het deeg 1 uur rijzen
Leg het deeg in een kom en besprenkel met olijfolie en dek af met een doek. Laat het deeg 1 uur rijzen
Laat de tomaten uitlekken en hak ze fijn.
Breng op smaak met zout, peper, basilicum en tijm.
Warm 2 eetlepels olijfolie en bak hier knoflook in en voeg tomatenmengsel toe.
Rol pizza’s uit, en bestrijk met tomatensaus, groenten en kaas.
Bak 30 minuten op 200 graden in de oven.
Breng op smaak met zout, peper, basilicum en tijm.
Warm 2 eetlepels olijfolie en bak hier knoflook in en voeg tomatenmengsel toe.
Rol pizza’s uit, en bestrijk met tomatensaus, groenten en kaas.
Bak 30 minuten op 200 graden in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten