3 grote of 7 mini-aubergines
3middelgrote uien, fijngehakt
3 blokjes gesneden zongedroogde tomaten op oliebasis
3middelgrote uien, fijngehakt
3 blokjes gesneden zongedroogde tomaten op oliebasis
gesneden tomaten (uit blik) of vers
2 eetl olijfolie
2 teentjes knoflook (geplet)
2 eetl olijfolie
2 teentjes knoflook (geplet)
cayennepeper
zout
1 glas water
1 glas water
1 el fijngehakte peterselie,
1 kleine groene peper, gesneden
Schil de aubergines op sommige delen en bestrijk ze met een beetje (olijf)olie en leg ze in een hete oven (30 min). Laat afkoelen en maak een snede in de lengte.
Schil de aubergines op sommige delen en bestrijk ze met een beetje (olijf)olie en leg ze in een hete oven (30 min). Laat afkoelen en maak een snede in de lengte.
Bak de ui, knoflook, prei en gedroogde tomaten.
Breng op smaak met zout, peper en peterselie.
Vet een ovenschaal in met 2 el olijfolie, zout en wat sap van de tomaten. Leg de aubergines erin en vul ze met het mengsel. Giet water rond de groenten en zet 1 uur in de oven op 200 graden Celsius.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten