AARDAPPEL-COURGETTE GRATIN

3 aardappelen
2 el bloem
1 ui
1 courgette
1/2 theel cayennepeper
1 theel zout
2 theel paprikapoeder
1 theel zwarte peper
1/2 theel nootmuskaat
3 dl (koffie) room
2 eetl parmezaanse kaas
3 eetl gele kaas
1 prei

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil aardappels en snijd in dunne plakjes, kook 10 minuten in lichtgezouten. Laat afkoelen. Vet een ovenschaal in. Snij courgette, prei en ui in dunne plakjes.

1e laag: Leg een derde van de aardappelplakjes aardappel dakpansgewijs in de schaal. strooi er 1 eetlepel bloem en wat paprikapoeder over.





2e laag: Schik de uien en prei hierop, en bestrooi met 1 theel cayenne peper en paprikapoeder.





3e laag: Leg de helft van de resterende aardappel plakjes erop en en bestrooi deze met bloem, zwarte peper en parmezaanse kaas.






4e laag: Laag van courgette en bestrooi deze met nootmuskaat. 
5e laag: de rest van de aardappelen dakpansgewijs neerleggen. Schenk er koffiemelk over en 2 eetl kaas en paprikapoeder. 







Bedek de vorm met folie en laat 45 minuten bakken.
Verwijder de folie en laat de bovenste laag 15 min. in de oven gratineren

Geen opmerkingen: