2 el bloem
1 ui
1 courgette
1/2 theel cayennepeper
1 theel zout
2 theel paprikapoeder
1 theel zwarte peper
1/2 theel nootmuskaat
3 dl (koffie) room
2 eetl parmezaanse kaas
3 eetl gele kaas
1 prei
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil aardappels en snijd in dunne plakjes, kook 10 minuten in lichtgezouten. Laat afkoelen. Vet een ovenschaal in. Snij courgette, prei en ui in dunne plakjes.
1e laag: Leg een derde van de aardappelplakjes aardappel dakpansgewijs in de schaal. strooi er 1 eetlepel bloem en wat paprikapoeder over.
3e laag: Leg de helft van de resterende aardappel plakjes erop en en bestrooi deze met bloem, zwarte peper en parmezaanse kaas.
5e laag: de rest van de aardappelen dakpansgewijs neerleggen. Schenk er koffiemelk over en 2 eetl kaas en paprikapoeder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten